Είπα τον έρωτα την υγεία του ρόδου την αχτίδα
Που μονάχη ολόισα βρίσκει την καρδιά
Την Ελλάδα που με σιγουριά πατάει στη θάλασσα
Την Ελλάδα που με ταξιδεύει πάντοτε
Σε γυμνά χιονόδοξα βουνά.

Οδυσσέας Ελύτης

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Μικρές Περιπλανήσεις…..


  Θα μπορούσα να το αποκαλέσω και  …μια ανάσα δρόμος……αυτή την ευχαρίστηση που σου προσφέρεται  όταν βρίσκεσαι έξω από την Μεγαλούπολη. Είναι κάτι που βιώνω αποδρώντας μέσα  από τους “γκρίζους τοίχους”… φυσικούς και νοητούς μιας πόλης. Βέβαια για να μην αδικήσω και το Κλεινόν Άστυ, σου προσφέρει πολλά “παράθυρά απόλαυσης” άλλα δεν μπορούν να συγκριθούν με την εγγύτητα μιας επαρχιακής πόλης, ενός χωριού. Την εγγύτητα με την Φύση και τις ομορφιές της, οπού με τη παραμικρή αφορμή -  σημάδι μπορείς να τις απολαύσεις άμεσα. 
 Έτσι άλλη μια φορά φτάνοντας στον Νέο Πύργο, το “ορμητήριο” μου στην Βόρεια Εύβοια, δεν είχα παρά να κοιτάζω έξω από το παράθυρο και όταν τα σύννεφα έστηναν χορό με το Ήλιο πριν το βασίλεμα του, χωρίς σχεδιασμό ετοιμασία, απόσταση και χρόνο, απλώς άρπαζα την φωτογραφική μηχανή και βρισκόμουν κοντά στα παιχνιδίσματα του Φωτός. Δίπλα στο χάδι ουρανού και  θάλασσας στην αγαπημένη μου Σκάλα της Παραλίας του Νέου Πύργου ή  ξαπλωμένος στο ανοιξιάτικο στρώμα λουλουδιών στη παραλία της Νησιώτισσας.   Μικρές Περιπλανήσεις  στα χρώματα που αυτός ο Τόπος δεν παύει ποτέ να μου προσφέρει απλόχερα…. 1 σχόλιο:

  1. το ποντικι κανει βολτες σ αυτην την αρμονια....ξαναγυριζει στη πρωτη ξαναπαει στη τελευταια κανει απεγνωσμενη προσπαθεια να δει ποια ειναι καλυτερη....θα χρειασθει χρονος γι αυτο...Υπεροχες.....οπως και τα λιγα λογια στην αρχη...μας προετοιμαζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή