Είπα τον έρωτα την υγεία του ρόδου την αχτίδα
Που μονάχη ολόισα βρίσκει την καρδιά
Την Ελλάδα που με σιγουριά πατάει στη θάλασσα
Την Ελλάδα που με ταξιδεύει πάντοτε
Σε γυμνά χιονόδοξα βουνά.

Οδυσσέας Ελύτης

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Σημαία"Μια σημαία είναι κατά γενική αποδοχή αποτύπωση εμβλήματος ή συμβόλου, που συνήθως απεικονίζεται πάνω σε τεμάχιο υφάσματος. Αν το έμβλημα είναι έθνους τότε η σημαία καλείται εθνική"  (www.wikipedia.org)
 Ένας ορισμός, ένα κομμάτι ύφασμα. Πολύς ο λόγος για την Σημαία..... για κάποια θα συγκρουστούν ιδέες, άλλη θα ενώσει ή θα χωρίσει ανθρώπους. Σημαία που πάνω της θα χυθεί αίμα Σημαία όμως που με τον κυματισμό της θα γεννηθεί Ελπίδα.  Ότι σημαίνει η όψη της για τον καθένα από σας, το αφήνω να το ψάξετε μες το μυαλό και την Ψυχή σας. Όσο για μένα το πρωινό στο Φλαμπουράκι (1074μ) της Πάρνηθας με βρήκε να στέκομαι από κάτω της. Σημαία Ελληνική εδώ με έναν παγωμένο Βοριά να ξεδιπλώνει όλες τις πτυχές της. Από αυτές τις εικόνες, τα χρώματα, και τις αποχρώσεις, πήρα το "απόσταγμα" και τις σταγόνες του άφησα να κυλίσουν βαθιά μέσα στην ψυχή….. και παραφράζοντας λίγο τον Διονύσιο Σολωμό

"Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα (σημαία) και θα νοιώσεις κάθε είδους μεγαλείο"
 Σολωμός Διονύσιος
...με την Πανσέληνο συντροφιά...


Με την όψη στην Ανατολή


Έπαρση πάνω από το Κλεινόν Άστυ

Όψη Δυτική και...κυματισμός εμπρός από την ΠανσέληνοΗ Ελληνική Σημαία γιορτάζει και τιμάται στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του "Όχι".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου