Είπα τον έρωτα την υγεία του ρόδου την αχτίδα
Που μονάχη ολόισα βρίσκει την καρδιά
Την Ελλάδα που με σιγουριά πατάει στη θάλασσα
Την Ελλάδα που με ταξιδεύει πάντοτε
Σε γυμνά χιονόδοξα βουνά.

Οδυσσέας Ελύτης

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Καγιάκ στον Αχέροντα



Έχοντας  έρθει σε “επαφή” με τις ψυχές του Κάτω Κόσμου στο Νεκρομαντείο, χρειάστηκα περίπου 1,5 Χλμ απόσταση για να βρεθώ στην ζωντάνια της Φύσης.
  Ο λόγος για την εμπειρία μιας διαδρομής με καγιάκ στο τελευταίο κομμάτι (4 Χλμ) της πορείας  του ποταμού των ψυχών προς την θάλασσα. Μια διαδρομή ιδανική για όλη την οικογένεια ( http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1962538 ). Όσο για το καγιάκ δεν μπήκα στον κόπο να το κουβαλώ μαζί μου, ο Μηνάς (Acheron Canoe Kayak  τηλ.6978808608 Facebook: Acheron Kayak) μας παρείχε ένα άνετο sit-on-top για τρία άτομα μαζί με πολλές πληροφορίες για την διαδρομή. Λοιπόν σύσσωμη η οικογένεια στο κατάστρωμα και αφεθήκαμε στην ήρεμη ροή του Αχέροντα.
Η Φύση αφού μας έβαλε μέσα στην αγκαλιά  της πλούσιας, σε μέγεθος και χρώματα, βλάστησης  άρχισε να σκηνοθετεί την πορεία…με μια πλειάδα πρωταγωνιστών….

….Πανέμορφα Αηδόνια ντυμένα με τροπικά χρώματα να υποδεικνύουν λίγο πιο κάτω  τις, εκπληκτικής αρχιτεκτονικής,  φωλιές τους…
…Φλύαροι βάτραχοι να ξεπετάγονται στις όχθες ..
…Νεροχελώνες να λιάζονται πάνω σε κορμούς ποζάροντας ήρεμα στον φωτογραφικό φακό..
..Φανταχτερά έντομα να ξεκουράζονται στις κορυφές των καλαμιών..
Guest stars ένα ζευγάρι Κάστορες να χώνονται βιαστικά στη φωλιά τους.

  Καθήκοντα ερετών πιο κάτω αναλαμβάνουν τα «στιβαρά» χέρια του γιού  και της Μαμάς και  εγώ σε ρόλο Κελευστή γεύομαι την ευτυχία, η οικογένειά μου να απολαμβάνει μαζί μου την αγάπη για την φύση και το καγιάκ!
  Το χωριό Αμμουδιά στην δεξιά όχθη του ποταμού σηματοδοτεί  σιγά σιγά και τη έξοδο στο καταγάλανο Ιόνιο. Μια τελευταία στροφή και απόβαση στην πανέμορφη παραλία της Αμμουδιάς για μπανάκι μέχρι να έρθει να μας παραλάβει ο Μηνάς.
  Επιστροφή πίσω …1,5 Χλμ πιο κάτω από κει που κάποιος τύπος εν ονόματι Χάροντας, με το δικό του "καγιάκ" πήγαινε της Ψυχές προς την Αχερουσία Λίμνη.     

Ξεκούραση...



Μαζεύοντας... Ήλιο

Αηδονοφωλιά


Παραλλαγή







...Το πλήρωμα...











Αμμουδιά


Στο βάθος.. Ιόνιο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου